Zelenskiy: Yabancılara toprak satma izni referanduma sunulacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskşy, Facebook sayfasında yayınlanan bir video ile, Verkhovna Rada’nın, tarım arazileriyle ilgili olarak yalnızca Ukrayna vatandaşlarının ve sadece Ukraynalılar tarafından kurulan şirketlerin toprak alabilmelerini sağlayacağına dair yasa tasarısındaki düzenlemenin ilk ve ikinci okumaların arasında yapılacağını söyledi.

Zelenskiy “Yalnızca Ukrayna vatandaşlarının ve yalnızca Ukrayna vatandaşları tarafından kurulan Ukrayna şirketlerinin toprak satma ve satın alma hakkına sahip olmalarını sağlamak için ilk ve ikinci okumalar arasında mevcut yasada değişiklik yapılacak.” dedi.

Yabancıların ve yabancı şirketlerin yalnızca “Ukrayna halkı bütünüyle yapılacak olan referandumda izin verirse” Ukrayna topraklarını alma hakkına sahip olacağını vurguladı.

Bakınız: Çiftçiler Ukrayna’nın ana yollarını kapatarak arazi satışının açılmasını protesto etti

Zelenskiy, tarım arazisi piyasası yasasında ilgili bir noktanın bulunacağına söz verdi.

Cumhurbaşkanı, Verkhovna Rada’nın “yakın gelecekte” referandumun türlerini ve mekanizmalarını açıkça belirleyecek bir yasa geliştireceğini ve kabul edeceğini de sözlerine ekledi.

Звернення Володимира Зеленського щодо впровадження прозорого ринку землі в Україні.

Звернення Володимира Зеленського щодо впровадження прозорого ринку землі в Україні.

Офіс Президента України paylaştı: 11 Kasım 2019 Pazartesi

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com