Zelenskiy ve Erdoğan STA hakkında telefonla görüştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yaptı; Her iki ülkenin devlet başkanlarının başkanlığında Kiev’de yapılacak Üst Düzey Stratejik Konsey’in bir sonraki toplantısı için hazırlık durumunu konuştular.

Cumhurbaşkanlığı basın servisine göre, Zelenskiy ve Erdoğan, her alanda işbirliğini güçlendirmek için karşılıklı niyetlerini belirttiler. Görüşmede Ukrayna ile Türkiye arasında serbest ticaret bölgesi (FTZ) kurulması konusunda müzakerelerin yoğunlaştırılmasının önemine de dikkat çekildi.

Bakınız: Zelenskiy Türkiye’nin Ukrayna ile ilişkilerinin Ruslardan daha iyi olmasını istiyor

Zelenskiy, Türk şirketlerinin Silah ve Güvenlik-2019 fuarına katılımını memnuniyetle karşıladı ve Ukrayna-Türkiye savunma işbirliğinin önemini vurguladı.

Erdoğan da, Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği desteğin sürekli olduğunu hatırladı ve Donbass’taki çatışmanın barışçıl yollarla çözülmesi konusunda atılan adımları memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com