Zelenskiy: Ukrayna’nın olumsuz imajını değiştirmeye çalışıyoruz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’da yolsuzlukla mücadelenin sürdüğünü, bu nedenle Ukrayna’nın tamamen yolsuzlukla anılmasının yanlış ve temelsiz olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Zelenskiy 56. Münih Güvenlik Konferansı‘nda soruları cevaplarken ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüğümde, ülkemizin önceki yıllarda yozlaşmış olduğunu belirtti. Ve ona her gün yolsuzlukla mücadele ettiğimizi söyledim. Artık bu doğru değildir ve Ukrayna‘nın bozuk bir ülke olduğunu söylemeyi bırakın.”dedi.

Zelenskiy, yetkililerin yolsuzlukla anılan bir ülke olarak kabul edilen Ukrayna‘nın olumsuz imajını değiştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Zelenskiy “Ekibimize bakın, farklı insanlar var. Ne çaldık? Sahip olduğum tüm parayı yeteneklerimle kazandım. Ve şimdi yeni bir ekibimiz var ve hiçbirimiz hükümetten, vergi mükelleflerinden hiçbir şey çalmadık. Vergi ödüyoruz.” dedi.

Kaynak: president.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com