Zelenskiy, Ukrayna’nın nükleer enerji santralleri geliştirmeye devam edeceğini söyledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın birçok ülkenin muhalefetine rağmen nükleer enerjisini geliştireceğini, nükleer santral inşaatını tamamlayacağını vurguladı.

Rivne bölgesinde yaptığı açıklamada “Ukrayna’da nükleer enerjinin geliştirilmesi ve Ukrayna’da bir nükleer santralin tamamlanması için bir stratejimiz bulunmaktadır. Bunu kesinlikle yapacağız. Sonuçta, Ukrayna’daki üretimin % 51-52’si “atomik”. Ukraynalılar için, tüketiciler için en ucuz elektrik türü, Bu nedenle, onu geliştireceğiz. Bu arada, zaten bunu herkes görüyor. Profesyoneller inşa ediyorsa ve devlet nükleer santrallerin güvenliği için çalışıyorsa, o zaman hiçbir şeyin doğayı veya iklimi tehdit etmediğini biliyoruz. Bu güvenli bir elektrik üretme şeklidir.” dedi.

Zelenskiy, Ukrayna’nın nükleer enerji alanında hem Avrupa’da hem de dünyada ilklerden biri olmak için her fırsata sahip olduğuna dikkat çekerek “Ukrayna’daki nükleer santralleri tamamen ortadan kaldırmak için birçok ülkenin nükleer santral aleyhine çalışacağını biliyorum. Biz ise tam tersine, onu savunacağız” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com