Zelenskiy, Ukrayna’nın eski Türkiye büyükelçisi Sibiga’yı yeni görevine atadı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın eski Türkiye Büyükelçisi Andriy Sibiga’yı dış politika meseleleri ve stratejik ortaklıkların geliştirilmesi ile ilgilenecek Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı olarak atadı.

Devlet başkanı Salı günü yaptığı açıklamada, “Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcılığı görevine deneyimli bir diplomat Andriy Sibiga atandı. Çok çeşitli dış politika konularına ve stratejik ortaklığın geliştirilmesine odaklanacak.” dedi. .

Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andriy Yermak‘ın belirttiği gibi, Ukrayna, uluslararası ilişkilerde tüm ortaklarla eşit ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini geliştirmekle ilgileniyor.

Zelenskiy “Bu çalışmanın tutarlılığı, başarısının ana koşuludur. Ukrayna’nın belirlediği şekilde Avrupa Birliği ve NATO yapılarına tam entegrasyonunu sağlayabilmemiz için Ukrayna’nın tüm kurumlarının potansiyeli tam olarak kullanılmalıdır.” dedi.

Zelenskiy, Sibiga’yı 19 Mayıs 2021 tarihli kararname ile Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçiliği görevinden almıştı.

1975 doğumlu Sibiga, diplomatik kariyerine 1997 yılında Dışişleri Bakanlığı’nda başladı. Polonya’daki Ukrayna Büyükelçiliği’nde çalıştı, 23 Ağustos 2016’da Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi olarak atandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com