Zelenskiy: Ukraynalı göçmen işçiler artık ülkede kalmalı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy hükümeti karantinadan sonra tüm vatandaşların Ukrayna’da kalmasını sağlayacak bir mekanizma geliştirmeye çağırdı.

Zelenskiy yayınladığı video mesajında “Hükümetin dikkatini aşağıdakilere ayrı ayrı çekmek istiyorum: şimdi yurtdışından birçok vatandaş Ukrayna’ya döndü. Böyle bir geri dönüşün koşulları pek hoş olmasa bile, bu iyi bir haber. Ancak er ya da geç, koronavirüs kesinlikle geçecek ve karantina sona erecek. Her şeyi yapmamız ve bu insanları evde tutmamız gerektiğine inanıyorum. Bilgi ve becerilerinize gerçekten ihtiyacımız var.” dedi.

Zelenskiy, hükümetten Ukrayna’da milyonlarca ek iş yaratması konusunda adım atmaya çağırdı ve şöyle seslendi:

“Bu bağlamda Büyük İnşaat programının devam etmesi önemli. Binlerce kilometrelik yeni yollar ve altyapı, ekonomik kalkınma için gerekli itici gücü sağlayacak ve yeni işler yaratacaktır. Karantinadan sonra hepimizin – burada çalışanların ve yurtdışından dönenlerin – birlikte Ukrayna’yı inşa etmesini istiyorum.”

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com