Zelenskiy, Ukrayna’daki işletmelerin düşük döviz kuru nedeniyle kapandığına inanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy son zamanlarda Ukrayna Merkez Bankası tarafından baskılanan ve düşük tutulan döviz kuru nedeniyle, Ukraynalı işletmelerin gelir kaybına uğradığına ve hatta bu nedenle kapandığına inanıyor.

Vladimir Zelenskiy

İnterfax ajansının haberine göre, Çernovtsi bölgesinde iş dünyası ile yaptığı bir toplantıda konuşan Zelenskiy “Milyonlarca işletme gelir elde edemiyor ve bu kur nedeniyle kapanıyor, bu doğru. En başından beri mücadele ettik. Çevremizdeki herkes bağımsız bir bankamız olduğunu söyledi. Evet, Ukrayna Ulusal Bankası’nın bağımsızlığını destekliyoruz, ancak herkese söyledik. Kurun 30 grivna üzerinden hesaplandığı bir bütçemize rağmen. bu durumda bile nasıl yaşayabiliriz. Bakın ne var. Bunlara piyasa koşulları, bağımsız bir banka vb. söylendi ve hepiniz bunu çok iyi biliyorsunuz.” dedi.

Cumhurbaşkanına göre, tüm işletmeler Ukrayna Ulusal Bankası başkanı etrafında gerçekleşen durumu çok iyi anlamalıdır.

1 Temmuz’da Ukrayna Ulusal Bankası başkanı Yakov Smoliy, kendi özgür iradesiyle istifa dilekçesi yazarak Ukrayna Cumhurbaşkanı’na sunmuştu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com