Zelenskiy: Ukrayna’da koronavirüs hastalarının % 78’i 60 yaşın altında

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy sadece yaşlı insanları değil, aynı zamanda tüm Ukraynalıları da kendi kendine izolasyona bağlı kalmaya ve diğer kişilerin güvenli olmadığını düşünmeye çağırıyor.

Zelenskiy bir video mesaj yayınlayarak “Biliyorsunuz, bugün istatistiklere göre, Ukrayna’da koronavirüs hastalarının % 78’i 60 yaşın altındaki insanlar. Çünkü yaşlılarımız tecrite bağlılar, bu nedenle çok azı hasta. Koronavirüsle mücadelede çok tehlikeli bir şey var: sadece düşünmek için sizi etkilemeyecektir.” mesajını verdi.

Zelenskiy, güvenli olduklarına inananların, bir çeşit özel bağışıklığa sahip olduklarına ve bu nedenle bir maske takmayı gereksiz gördüğünü, bu kişilerin ellerini sabunla yıkamadığına, mesafeyi korumadığına ve genellikle evde oturmayı gereksiz gördüklerini ve bunun çok yanlış ve riskli olduğuna dikkat çekti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com