Zelenskiy: Ukrayna yakında Türk Bayraktar insansız hava araçlarını teslim alacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın yakında Türk Bayraktar insansız hava araçlarını teslim alacağını ve deniz kuvvetlerine teslim edileceğini haber verdi.

Cumhurbaşkanı Zelenskiy Odessa’daki konuşmasında bu insansız hava araçlarını kullanacak olan Ukrayna ordusunun Türkiye’deki eğitimlerini şimdiden tamamlamakta olduğunu kaydetti.

Zelenskiy “Deniz havacılığımızı güçlendirme hareketi başarılı şekilde ilerliyor. Yakın zamanda modern ve verimli Bayraktar insansız hava araçlarını teslim almayı bekliyoruz. Ukraynalı ekipler, Türkiye’de eğitimlerini şimdiden tamamlıyor.” dedi.

Hatırlatmak gerekirse Amerikan medyası, Rusya’nın Bayraktar İHA’larının Ukrayna’ya satışıyla ilgili olarak Türkiye’yi tehdit ettiğini yazmıştı.

Zelenskiy ayrıca Ukrayna’nın 2023’ün sonunda kendi askeri korvetini inşa edeceğini de belirterek “Türk dostlarımız da Ukrayna Donanması deniz personelinin gelişimini aktif olarak destekliyor. Modern korvetimizin gövdesi Türkiye’de serildi ve 2023’ün sonunda Ukrayna’da tamamlanacak.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com