Zelenskiy: Ukrayna NATO ile işbirliğini derinleştirmeye karar verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, NATO standartlarını karşılamak için dönüşüm konusunda kararlı ve Kuzey Atlantik İttifakı ile işbirliğini derinleştirmek için sabırsızlanıyor.

Ukrinform ajansının verdiği habere göre, Zelenskiy “Bizim açımızdan etkili reformların ittifak üyeliğimizin anahtarı olduğunu biliyoruz. Ukrayna’yı NATO standartlarına uygun hale getirmeye kararlıyız ve çabalarımızı buna odaklıyoruz.” dedi.

Ukrayna, NATO’nun Avrupa Atlantik bölgesinde ve ötesinde güvenliğe katkıda bulunmaya devam edecek tutarlı ve etkili bir ortak olduğunu belirtti.

Bakınız: Zelenskiy, IMF, AB ve NATO İle İlişkileri Geliştirme Sözü Verdi

Aynı zamanda, Zelenskiy ittifak ile işbirliğinin arttırılması için umutlarını dile getirdi.

Zelenskiy, “Savunma yeteneklerimizi güçlendirmek, Ukrayna’nın günümüzdeki tehditlere karşı koyma dayanıklılığını güçlendirmek ve Ukrayna devlet kurumları ile NATO organları arasındaki etkileşimi artırmak için işbirliğini derinleştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı ittifaka özellikle güvenlik ve savunma sektörünün reformunda Ukrayna’ya yardım ettiği için teşekkür etti.

Bunun için NATO’nun 2016’da onaylanan kapsamlı yardım paketi iyi bir temel oluşturmaktadır. Zelenskiy, bu paketin “ek projeler ve ek önlemler ile güncellendiğini ve genişletileceğini” bekliyor.

Ukrayna’nın Silahlı Kuvvetleri’nin ittifak kuvvetleriyle uyum sağlama sürecini de hızlandırmayı umuyoruz. Ukrayna’nın NATO Gelişmiş Fırsat Programı’na katılmasının kapsamlı bir değerlendirmesini sunuyoruz. Ukrayna’nın işbirliğimizin yeni seviyesine geçmeye hazır olduğundan eminim.” dedi.

Bildirildiği üzere, Kuzey Atlantik Konseyi, 30 Ekim’de Ukrayna makamlarının daveti üzerine Ukrayna’yı ziyaret etmeye başladı. Ziyaret Odessa’da başladı. Perşembe günü, NATO Genel Sekreteri ve müttefik elçileri Kiev’e geldiler.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com