Zelenskiy Ukrayna içerisinde neden çok seyahat ediyor?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy son dönemde Ukrayna içerisinde sürekli seyahat etmeye ve farklı şehirleri ziyaret etmeye başladı. Özellikle yerel seçimlerin yaklaştığı bu dönemde, Zelenskiy’nin ülke içerisinde sürekli seyahat etmesi üzerine kendisine bunun nedenleri soruldu.

Vladimir Zelenskiy

Zelenskiy’e ülke içerisinde neden bu kadar çok ziyaret gerçekleştirdiği sorusu üzerine verdiği cevapta, ülke genelinde inşa edilen yolları kontrol ettiğini, okulların ve anaokullarının inşasını gözlediği, gerekli her şeyin sağlanıp sağlanmadığını kendi gözleriyle görmek istediğini belirtti.

Sumy bölgesine yaptığı bir çalışma gezisi sırasında açıklama yapan Zelenskiy “Tanıttığımız programlar umrumda değil. Onlara ne olacağı umrumda değil. Sumy bölgesinde 160 kilometre yol yapıyoruz derken umursuyorum … insanlara bir cevap veriyorum” dedi.

Ülkede yapılan işlerden sorumlu olduğunu belirten Zelenskiy “Ülkede inşa edilenlerden ben sorumluyum. Evet, bu benim yetkim değil, ama burada olanlardan sorumlu olmak istiyorum. Ve bu başkanın en önemli yetkisidir…” diyerek “Olay yerinde bulunan biri onlara yardım etti, hükümetler yardım etmedi… Ölen insanların anısına bile saygı göstermediler. Başkanlar orada değildi. Söyleyin bana, Kiev’de Meydan’a gidip şunu söylemeliyim: “Ben bir vatanseverim, diğer her şey ‘ihanet’. Ve ben buraya bile gelmedim, bu kadar çok askerin öldüğü bir yere…Yapabildiğim kadar, kontrol edebildiğim kadar seyahat edeceğim. Birisi beğenip beğenmesin.” diye vurguladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com