Zelenskiy “Ukrayna, Dağlık Karabağ’da taraflara askeri yardım sağlamamaktadır.”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Çernovtsi’de medya temsilcileriyle yaptığı görüşmede, Ukrayna’nın çatışmanın taraflarından herhangi birine askeri yardım sağlamasının söz konusu olmadığını söyledi.

Ukrayna, Ermenistan ve Azerbaycan’ı Dağlık Karabağ’daki durumu hafifletmeye çağırıyor.

Vladimir Zelenskiy , “Devlet olarak net, bence dengeli ve doğru bir pozisyonumuz var: Azerbaycan ile Ermenistan arasında diyaloğu ve bu çatışmanın tırmanmamasını talep ediyoruz.” dedi.

Ona göre, son günlerde yaşanan olaylar ve Dağlık Karabağ’daki yeni tırmanış, donmuş herhangi bir çatışmanın yıllar sonra bile yeniden alevlenebileceğini bir kez daha gösteriyor. Bu nedenle çatışmalar dondurulmamalı, sonlandırılmalıdır diyen Zelenskiy “Dondurulmuş bir çatışma olamayacağına inanıyorum, çünkü o zaman önemli olmayacak: İster sabotaj, ister provokasyon, ancak savaşın bir yerde başlamasından otuz yıl sonra bile olsa, yine de bir patlama olacaktır.” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı, son yıllarda Ukrayna ve Azerbaycan’ın hem ekonomik hem de jeopolitik düzeyde yakın ilişkiler kurduklarını kaydetti. Ukrayna’nın Azerbaycan’ı destekleme konumunda olmasının nedeni budur.

Aynı zamanda, yabancı devletlere askeri, insani veya başka herhangi bir yardım verme veya vermeme kararlarının, milletvekillerinin veya herhangi birinin değil, yalnızca Cumhurbaşkanı ve Başkomutanın yetkisi olduğunu vurguladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com