Zelenskiy, Trump’ı Ukrayna’yı davet ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump’ı Ukrayna’ya resmi bir ziyarette bulunmaya davet ediyor.

İnterfax ajansının verdiği haberde Cumhurbaşkanlığı ofisi tarafından, New York’ta yapılan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında ikili görüşmelerin sonuçlarıyla ilgili yapılan bir açıklamada, Zelenskiy “Amerika Birleşik Devletleri ile çok iyi ilişkilerimizin olacağını umuyorum. Davet etmeyi umuyorum, bu yıllarca sürmemeli ve hani İngilizce’de söylendiği gibi, ‘time to visit Ukraine’, bu nedenle ziyaret konusunda mutabık kalınacağını umuyoruz”

Zelenskiy, farklı ülkelere sadece kendi kendine gitmek istemediğini, diğer ülkelerin liderlerinin Ukrayna’ya gelip Ukrayna’nın ne kadar güzel olduğunu göreceğini belirtti. “Her şbeyden önce sözlere değil gözlere inanmalıyız; bu yüzden herkesi davet ediyorum. Herkes istiyor, bizden bir davetiye bekliyor ve en kısa zamanda bize gelmeleri için davet ediyorum, memnuniyetle karşılıyorlar. Ve önümüzdeki yıl ve hatta önümüzdeki iki yıl içinde, Amerikalı ve Avrupalı liderlerden yüksek profilli ziyaretlerin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Herkese şimdiden hoşgeldiniz.” dedi.

Zelenskiy, New York’ta “Ukrayna hakkında konuştuklarını, kimsenin Ukrayna’yı unutamadığını, herkesin yeni hükümeti bildiğini ve ilgilendiğini, herkesin desteklediğini” belirtti. “Bu arada herkes yeni yasalarımızın çoğunu biliyor, bundan etkilendim. Herkes çok enerjik bir halka sahip olduğumuzu vurguluyor. Herkes gerçekten bizi hızlı bir reform içinde gördüklerini söylüyor” diye ekledi.

Ayrıca bakınız: Zelenskiy, yolsuzlukla ilgili olarak halka nereye şikayetçi olabileceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı, ABD’ye yaptığı çalışma ziyareti çerçevesinde yaptığı ikili görüşmelerin Rusya’ya yönelik yaptırım politikasını da ilgilendirdiğini vurguladı.

“Herkes mahkumlarımız ve denizcilerimizin geri dönmesinden mutlu. Kimse bunun nasıl olduğunu anlamıyor” dedi.

Zelenskiy, “Şeffafız. Büyük bir özelleştirme, kolluk kuvvetleri reformu ve toprak reformu yaparsak herkes destekleyici olur.” diye sözlerine ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com