Zelenskiy, sübyancılara kimyasal hadım yasasını meclise geri gönderdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, çocuklara karşı taciz ve tecavüzde bulunanlara kimyasal hadım uygulanması için hazırlanan yasa tasarısını kendi önerilerini ekleyerek parlamentoya geri gönderdi

Delo.ua‘nın haberine göre,  4 Eylül’de Zelenskiy’nin tasarıyı metnin eksik olduğu gerekçesiyle, kendi öneri ve düşüncelerini de ekleyerek parlamentoya geri gönderdiği belirtildi. Yasa tasarısında 14 yaşın altındaki bir kişiye tecavüz edilmesi durumunda kimyasal hadım uygulanması bulunmaktadır. Kastrasyon hadım mahkumların bünyesine cinsel aktiviteyi azaltan kimyasallardan oluşan anti-androjenik ilaçların sokulmasıdır.

Ayrıca bakınız: Rada Sübyancıların Kimyasal Hadımına İlişkin Yasayı Kabul Etti

Tasarıya göre, 18 yaşın altında ve 65 yaşın üstünde bu suçlardan mahkum kişilere zorunlu kimyasal hadım uygulanmamaktadır.

Ayrıca, tasarıya göre Bakanlar Kurulu, iki ay içinde küçük çocuklara tecavüz etmekten mahkum olan kişilerin halka açık bir listesini oluşturmalıdır.

11 Temmuz 2019’da Verkhovna Rada Ukrayna’daki sübyancılara kimyasal hadımı başlatan bir yasayı kabul etmişti. Karar için 226 yeterli oy gerekirken 247 milletvekili bu yönde oy kullanmıştı.

Zelenskiy‘nin belirttiği öneri ve düşünceler ise belirtilmedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com