Zelenskiy Sağlık Turizmini Teşvik İçin Bir Çok Ülkeye Vizenin Kaldırılmasını İstiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’da sağlık turizmini geliştirmek için vize feragat programı yapacak ülkelerin listesini yapmayı teklif ediyor.

Devlet Başkanı Lviv bölgesi Truskavets kasabasında sağlık turizmindeki gelişmelere yönelik düzenlenen bir toplantıda “Vatandaşları sık sık tıbbi tedavi için Ukrayna’ya gelen ülkelerin listesini yaparak çalışmaya başlayabiliriz. Bu özellikle vatandaşları tedavi ve rehabilitasyon için ülkemize gelen insanların sınırlarımızdan daha rahat geçmesini sağlayacaktır.”

Bugünlerde Ukrayna’dan yurtdışına tedavi için gidenlerin sayısının gelenlerin sayısından 3 kat daha fazla olduğunu, bu nedenle sağlık turizmi altyapısının gelişiminin acil olduğunu belirtti.

Ayrıca bakınız: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Türkiye’ye Gidiyor

Lviv Bölge Devlet İdaresi Başkanı Markiyan Malsky, toplantıda Lviv bölgesinde 7 balneolojik merkez ve 200’den fazla maden suyu kaynağı bulunduğunu; Lviv bölgesinde plastik cerrahi, diş hekimliği, rehabilitasyon merkezi, oftalmoloji ve üreme sağlığı konularında önemli bir potansiyel olduğunu belirtti. “Ukrayna’da sağlık turizmini teşvik etmek ve tedavi için Ukrayna’ya gelmek isteyen yabancılar için daha elverişli koşullar yaratmak gerekiyor.“ dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com