Zelenskiy Onur Taahhüt’ün Zaporijya’da yaptığı köprüyü açtı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin katılımıyla Zaporijya’da nehrin karayoluyla geçişini sağlayan köprü trafiğe açıldı.

Zelenskiy, “Bu, Büyük İnşaat programının bir parçası olan köprüler projemizin amiral gemisidir. Toplamda, bu yıl Ukrayna’da 100 köprü inşa ettik. En önemli köprü bu, Zaporijya’da, en büyüğüdür.” dedi.

Cumhurbaşkanı, Zaporijya Köprüsü uzunluğunun 9 kilometreden fazla olduğunu, 27 yapı ve 6 kavşakla birlikte bir bütün olarak yapılacağını söyledi.

Zelenskiy, en önemlisinin ise Nisan 2020’de başlayan inşaat çalışmalarının sekiz aylık sıkı çalışma sonunda köprünün ilk kısmının açılması olduğunu hatırlattı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Türk müteahhit firması “Onur Taahhüt” firmasına da zamanında yapılan çalışmalar için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanına göre 2021’de köprü tamamen bitirilecek. Köprüde gazetecilerle yapılan görüşmelerden sonra araç trafiği başladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com