Zelenskiy: “Oligarklar Ukrayna’daki varlıkların % 70-80’ine sahip”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Bloomberg’de yapılan bir röportajda “Ukrayna’daki her yönetici oligarklardan biri için çalıştı, Oligarklar Ukrayna’da varlıkların % 70-80’ine sahiptir.” dedi.

Liga.net’in haberine göre, Zelenskiy “Onlar Ukrayna’daki varlıkların % 70-80’ine sahipleri. Ukrayna’daki her yönetici bunlardan biri için çalıştı veya bunlardan biri ile bağlantılı. Sonuçta, bunu iyi anlamalı.” dedi.

Cumhurbaşkanı ayrıca hükümeti değiştirme kararını “Bakanlar Kurulu’nun etkinliğine cevap vermek gerekli” diyerek açıkladı. Ukrayna’nın seyrinin kişilerin değişikliklerinden ötürü değişmediğini belirtti.

Zelenskiy, “Ülkede böyle derin değişiklikler yaptığınızda kaybedemezsiniz. Bu, kişisel puanınız için değil, gücü kaybetmekle de alakalı değildir. Ukrayna’nın artık bunu yapma şansı olmayabilir” dedi ve “ülkede dürüst ve etkin çalışan herhangi bir kişiyi” değiştirmeyi planlamadığını belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com