Zelenskiy, Nazi toplama kamplarındaki mahkumların anısına çiçek bıraktı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Uluslararası Nazi Toplama Kampları Mahkumlarının Serbest Bırakılması Günü’nde, Kiev’de bulunan Babi Yar Anıt’ına bir çiçek sepeti bıraktı.

Cumhurbaşkanlığı basın servisine göre, Uluslararası Nazi Toplama Kampları Mahkumlarını Serbest Bırakma Günü’nde, Cumhurbaşkanı tarafından Babi Yar Anıt’ına bir çiçek sepeti bırakıldı.

Buna ek olarak, Siretskiy toplama kampında ölenler için de Babi Yar Ulusal Tarih ve Anıtı alanında yer alan “Gelecek İçin Bellek” anma işaretine de çiçekler bırakıldı.

“1945’te bugün, Nazi Almanya’sının en büyük toplama kamplarından biri olan Buchenwalde’de tutsaklar isyan etti ve durumu kontrol altına aldı. Ve sonrasında Hitler karşıtı koalisyon birlikleri ile kurtuluşlarını tamamladılar. Bu zor zamanda farklı milletlerden, görüşlerden ve dinlerden insanlar, nefret dolu rejimin bağlarını atmak için bir araya geldi. II. Dünya Savaşı’nın şehitleri ve kurbanlarının ebedi anısına.” dedi.

Cumhurbaşkanı, Nazi toplama kamplarının cehenneminden geçen ve tüm bunların üstesinden gelen vatandaşlara saygı duyduğunu ifade etti.

Zelenskiy, “Herkese daha iyi bir gelecek mücadelesinde sağlık, inanç ve ilham diliyorum” diye ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com