Zelenskiy, Medvedçuk’un müttefiki ve üç TV kanalına yaptırım uyguladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin Muhalefet Platformu – Yaşam İçin Partisi’nden milletvekili Taras Kozak’a ve sekiz şirkete yaptırım uygulama kararını yürürlüğe koydu. Kısıtlamalar 5 yıllık bir süre için uygulanmaktadır.

Vladimir Zelenskiy

Cumhurbaşkanlığı web sitesinde açıklanan kararla yaptırımlar Taras Kozak‘a ait bir dizi televizyon kanalına uygulandı. Özellikle TV Vybor, 112-TV, Leader TV, Partner TV, Novosti 24, New Communications şirketlerine yaptırımlar getirildi. Ayrıca 112 Ukrayna markası, NewsOne ve ZIK adı altında yayın yapan şirketler için de uygulanacak.

Diğer şeylerin yanı sıra, Zelenskiy’nin kararı, lisanslarının iptal edildiğini göstermektedir.

Yaptırımlar şunları içermektedir::

  1. varlıkların bloke edilmesi;
  2. ticaret işlemlerinin kısıtlanması;
  3. kaynakların, uçuşların ve ulaşımın Ukrayna topraklarından geçişini sınırlamak;
  4. Ukrayna’dan sermayenin çekilmesini önlemek;
  5. ekonomik ve mali yükümlülüklerin yerine getirilmesinin askıya alınması;
  6. kanun uyarınca yaptırıma tabi olan kişiler tarafından ihraç edilen menkul kıymetlerde işlemlerin tamamen veya kısmen yasaklanması;
  7. izinlerin, yabancı bir devletten Ukrayna’ya ithalat için izinlerin veya Ukrayna’dan döviz değerlerinin ihraç edilmesinin sona ermesi ve yabancı bir devlet tarafından verilen ödeme kartlarından nakit verilmesinin kısıtlanması;
  8. teknoloji transferinin yasaklanması, fikri mülkiyet haklarının nesnelerine ilişkin haklar;
    TV kanalları cumhurbaşkanlığı yaptırımlarına tepki gösterdi

Yaptırım uygulanan yayıncıların sahibi olan Novosti medya holding, yayında olma hakkı için mücadele edeceklerini söyledi.

Bu, söz konusu televizyon yayıncılarının 2 Şubat Salı akşamı 112 Ukrayna internet sitesinde yayınlanan açıklamasında “Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ve Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin 112 Ukrayna, NewsOne ve ZiK televizyon kanallarına yönelik yaptırımlara ilişkin kararı siyasi bir misillemedir“. denildi.

Temyizin yazarlarına göre, yetkililer “sadece Ukrayna halkına” benzeri görülmemiş başarılar hakkında yalan söyleyecek uygun kanalların yayınına müsaade etmektedir.

Ayrıca söz konusu yayıncıların sahibi olan Novosti medya holdingi , televizyon kanallarının yayın hakkı için mücadele edeceğini ve Ukraynalılara gerçeği anlatmaya devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi de açıklamasında, Ukrayna liderinin kararı şeffaf ve gerçeklere dayalı olarak adlandırıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com