Zelenskiy: Kumar Ukrayna’da Yasallaştırılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye’deki iş forumunda kumarın Ukrayna’da yasallaştırılacağını söyledi.

Rbc.ua’nın haberine göre,  Zelenskiy kumarın yasallaştırılmasının, bölgenin Karadeniz yakınlarındaki turizm kümelenmesinin gelişmesini teşvik edeceğini belirtti.

“Kumarı, yani beş yıldızlı otellerdeki kumarhane faaliyetlerini yasallaştırıyoruz, bu da Karadeniz’e yakın bölgelerdeki turizm kümelenmesinin gelişmesini teşvik edecek. Burada da birlikte büyümek istiyoruz, bu yüzden Türk iş dünyasından rakiplerimizi değil, ortaklarımızı görmek istiyoruz.” dedi.

Ayrıca bakınız: Zelenskiy İstanbul’da Yapılan Türkiye-Ukrayna İş Forumu’na Katıldı(Video)

Ukrayna’da kumar oynamanın 2009’dan beri kanunen yasak olduğunu hatırlatmak gerekiyor. 2011 yılında milletvekilleri, oyun sunucusunun bulunduğu ülkeden bağımsız olduğu online casinolara yasak getirdiler.

2017 yılında Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko’nun kumar sektörünün yasallaşmasını savunmuştu. Ek olarak, Lutsenko bu tür kurumların köylere ve şehirlere yerleştirilmemesi ve okullara yakın olmaması gerektiğini belirtmişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com