Zelenskiy: Kolomoyskiy Ukrayna devlet başkanı değil, Ukraynalıların çoğu AB’yi tercih etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, işadamı Igor Kolomoyskiy’nin Ukrayna hükümetinin resmi bir temsilcisi olmadığını ve dış politika da dahil olmak üzere sadece Ukrayna halkının Ukrayna’nın seyrini belirlediğini vurguladı.

Salı günü Tallinn’deki bir brifingde, Estonyalı bir gazetecinin Kolomoyskiy’nin son açıklamalarıyla ilgili bir sorusunu cevaplandıran Zelenskiy. “Bay Kolomoyskiy’e gelince, beni desteklediğini söylemiştiniz. Bu arada,halkın % 73’ü beni destekledi ve eğer Bay Kolomoyskiy de onların arasındaysa, seçimlerde beni destekleyen birçok Ukraynalıya sahip olduğum için çok mutluyum. Bay Kolomoyskiy, Ukrayna devlet başkanı değil. Ukrayna vatandaşıdır, ancak çoğu Ukrayna vatandaşı Avrupa entegrasyonunu tercih etmektedir. Bu nedenle, nereye gideceğini seçen Ukrayna halkı.”dedi.

Bakınız: Zelenskiy arazi piyasası yasasının kabulu sonrası bir video yayınladı

Zelenskiy, Ukrayna’nın Rusya ile “çok zor bir durumda” olduğuna dikkat çekti. “Onu tanıyorsun. Dört liderin Norman toplantısı sırasında, dürüst olmak gerekirse, bir diyalog başlattık.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com