Zelenskiy Kimin Başbakan Olacağına Karar Verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Pravda gazetesinin kaynaklarına göre Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Meclisi Verkhona Rada’ya Aleksey Gonçaruk’u başbakan olarak atamasını önereceği beklenmektedir.

Muhataplara göre, Çarşamba günü Zelenskiy ve kamu eğitim kurumunun yönetimi ve hükümetin diğer üyelerinin belirlenmesi hakkında istişarelerde bulunuyor.

Daha önce, cumhurbaşkanının eski iş ortağı oligark Igor Kolomoyski, gelecek başbakan adayları arasında Gonçaruk’un bulunduğunu söylemişti.

Aleksey Gonçaruk, Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Vekili. Avukat olup, hukuk bürolarında yönetici ortak olarak çalışmıştır. 2014 yılında, “Halkın Gücü” partisinden birinci sıradan milletvekili adayı olmuş ve oyların % 0.1’ini almıştı.

Ayrıca bakınız: Ukrayna’nın En Etkili 100 Kişisi Belirlendi, İçinde Kimler Var?

Daha sonra, Gonçaruk oligark Aleksandr Onişçenko ile birlikte uçan bir adam olarak hatırlanan skandallarla dolu Ekoloji Bakanı Igor Şevçenko’nun serbest danışmanlığını yaptı. Ayrıca, OPU’nun mevcut genel başkan yardımcısı ve Başbakan Yardımcısı Stepan Kubiv’in danışmanı olarak çalıştı. Gonçaruk, 2015’ten beri Avrupa Birliği tarafından finanse edilen BRDO Etkili Müdahale Ofisine başkanlık ediyor. Bu ofis, devlet ile işletmeler arasındaki ilişkilerde devlet düzenleme sistemini basitleştirmek için çalışmaktadır.

Bu baharda, Monobank kurucu ortağı Dmitri Dubilet, Gonçaruk’u onu Bankova’ya getiren Andrey Bogdan’la tanıştırdı. Gonçaruk, Bogdan ile iyi bir ilişki geliştirdi. Kaynaklar, Gonçaruk’un liderini dinlediğini ve onu ikiletmediğini iddia ediyor.

Gonçaruk şu anda cumhurbaşkanına iş gezileri ve önemli ekonomik toplantılarda eşlik etmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com