Zelenskiy, gözaltına alınan Ukraynalıların serbest bırakılması konusunda Türkiye’ye güvendiğini belirtti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı, işgal altındaki topraklarda ve Rusya’da yasadışı olarak gözaltına alınan Ukraynalıların serbest bırakılmasında Türkiye ve ABD liderlerinin yardımına güveniyor.

Ukrayna, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden de dahil olmak üzere yabancı liderlere, geçici olarak işgal edilen topraklarda ve Rusya’da yasadışı olarak gözaltına alınan Ukrayna vatandaşlarının serbest bırakılmasını kolaylaştırma çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Vladimir ZelesnkiyUkrayna Cumhurbaşkanı’na 30 soru” konulu bir basın maratonu sırasında “Tam olarak doğrulanmış bir tutuklular listemiz var. Türkiye’ye teslim edildi. Geçenlerde Rusya Federasyonu Başkanı ile bir görüşme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm. Ve temas grupları düzeyinde, listeler Rus tarafına teslim edildi.” dedi.

Ukrayna bakanlar kurulu, oligarklarla mücadele planını onayladı

Devlet başkanı ayrıca ABD ve Rusya başkanları arasında bir görüşme beklediğini belirterek “Liste geçti ve bu konunun üst düzeyde gündeme getirilmesini bekliyoruz. Yapabileceğimiz bu. Ve siyasi veya diplomatik olarak ne yapıyoruz? Ayrıca, bu konuda Rusya ile doğrudan anlaşma konusu” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, işgal altındaki Kırım’da tutuklu bulunan Kırım Tatarları ve diğer Ukrayna vatandaşlarının nerede olduğunun tespit edilmesinin de önemli olduğunu sözlerine ekledi. Öncelikler arasında, kocası siyasi nedenlerle hapse atılan ailelere yardım etmek yer alıyor. Kırım Platformu ofisi bu konular üzerinde çalışıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com