Zelenskiy: Görev sürem içerisinde Ukrayna’yı oligarklardan kurtaracağım.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, görev süresi içerisinde Ukrayna’yı oligarklardan kesin olarak kurtaracağının sözünü verdi.

Ukrayna 30 forumunda konuşan Zelenskiy eğer tasarı Verkhovna Rada tarafından kabul edilmezse, referanduma sunmayı planlıyor.

Zelenskiy “Görevim boyunca tüm oligarklardan kurtulacağız, böyle bir söz verdim ve bunun için çabalıyorum. Sadece büyük şirketlerle karşı karşıya gelmediğimi hissedersem, bu kişilerin oy vermeyerek, bu yasayı değiştirerek, geciktirerek Ukrayna parlamentosu üzerindeki etkisini görürsem, o zaman desteğe ihtiyacım olacak. Parlamentonun desteğini alamazsam, en önemli desteği alacağım: bu ise Ukrayna halkıdır. İşte o zaman oligarklar konusunu referanduma getireceğim.” dedi.

Aynı zamanda, yine de meclisin yasayı geçirmesini umduğunu kaydeden cumhurbaşkanı “Ama dürüstçe söylemek gerekirse bunun bir referandum meselesi olmadığını düşünüyorum. Referandum, seçimler gibi: nasıl ki orada bir şeyleri değiştirmeye gidiyoruz ve biliyorum ki bu benim oyuma bağlı, benzer bir durum. Bu nedenle, referandumun temel soruları olmalıdır. Oligarklar yasasının insanlar için temel bir mesele olmasını istemem. Parlamentodan geçirebileceğimize inanıyorum. Ve tüm milletvekillerinin desteğini bekliyorum, onlar sadece bireysel olarak partilerin üyesi değil aynı zamanda bir çoğunluğun üyeleridir, hepsi bu yasayı desteklemelidir.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com