Zelenskiy: En büyük hazinemiz Ukraynalılardır. Ukrayna’ya yatırım yapın!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev Uluslararası Ekonomik Forumunda yaptığı konuşmada, yeni Ukrayna hükümetinin Ukrayna’yı çekici hale getirmek için çok iddialı ve güçlü bir ekonomik sıçrama yapmaya kararlı olduğunu belirtti.

İş dünyasına Ukrayna gençliğine, Ukraynalı firmalara, küçük ve orta ölçekli işletmelere yatırım yapma çağrısında bulundu.

Gerçekten olağanüstü bir ülkedesiniz. Alçak gönüllülük olmadan, bunun Dünya üzerindeki en ilginç ve çekici girişimlerden biri olduğunu söyleyeceğim, Ukrayna. Evet, 28 yıl boyunca burada önemli reformları uyguladık, gölgeli bir sistem inşa ettik, bunu biliyoruz. Sonuç olarak, Ukrayna geldiği noktada ekonomik bir başarısızlık yaşadı. Ancak yeni Ukrayna hükümeti bu kadar çekici olmayan bir durumu ortadan kaldırmak için çok iddialı. Bugün Ukrayna’yı diğer ülkeler için neyin çekici hale getirdiğinden bahsetmek istiyorum. Ve bunlar Ukraynalılar. Yetenekleri, zekası, akılları. Bana öyle geliyor ki, en büyük hazinemiz her zaman bu olmuştur. Ama biz bunu küçümsüyorduk.” dedi.

Bakınız: Zelenskiy: Ukrayna bir fırsatlar ülkesi

Cumhurbaşkanı ilk helikopter, roket motoru ve yapay uydu, X-ray ve CD prototipleri yapan, posta kodu, elektrikli tramvay teknolojisi icat eden, dünyanın en büyük uçaklarını yapan ve PayPal ve WhatsApp hizmetlerini yaratan Ukraynalılar olduğunu hatırlattı.

Bizim en büyük sermayemiz olan insanlar. Ukraynalılar öncü olmaya hazır, Ukraynalılar geleceğe bakabiliyor ve yarının ihtiyaçlarını anlayabiliyorlar. Ukraynalılar çok yetenekli, çalışkan, yaratıcı ve cesur. Ve bu tam olarak yatırımınızın ihtiyacı olan şey. Yani insanlara yatırım yapın. Gençliğimize yatırım yapın. Ukrayna girişimlerine, küçük ve orta büyüklükteki işletmelere, her Ukraynalıya yatırım yapın.”dedi.

Cumhurbaşkanı’na göre, bazıları Ukrayna’nın şansının düşük olduğunu söylediğinde, bu durum yetkilileri daha fazla motive ediyor.

Vladimir Zelenskiy, “Bunları yoksaydığımızda, tüm bunlar adrenalinimizi arttırıyor, güçlü bir ekonomik sıçrama için kararlılığımıza ve gücümüze katkıda bulunuyor.” dedi.

Yetkililerin, ülkenin kalkınması için neyin gerekli olduğunun farkında olduklarını belirtti. “Bunlar herkes için oyunun eşit kurallarının olması, yargının temizliği, yolsuzlukla mücadele, süreçlerin dijitalleştirilmesi, 21. yüzyıla uygun şekilde eğitimi yeniden düzenlemek ve ekonomi için hayati olan yasalar. Bunlar çok popüler olmasalar bile. Devlet Başkanı, “Her gün, hükümet ve parlamento ile birlikte, tüm bu yasaları uyguluyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı, bugün Ukrayna’nın yalnızca Avrupa değil, tüm dünya için gerçek bir elmas olabilmesi için iç reformlar ve dış yatırımların bitmiş olması gerektiğini vurguladı.

“Ve Başkan olarak, Ukraynalılara yatırım yaptığınız her kuruşa, her yatırımınızı korumaya şahsen hazır olduğumu garanti ederim.” dedi.

Başkan ayrıca, konuşmadan önce forum katılımcılarına gösterilen bir videoya yorum yaptı. “Bu video, 2050 yılına kadar dünyada iki büyük oyuncu olacağını gösterdi: Çin ve Hindistan. Ancak burada ayrıca futurologların bazen yanıldıklarını söylendi. Ukrayna Cumhurbaşkanı olmaya karar verdiğimde, iki lider daha vardı. Ancak, futurologlar bazen yanılıyor. Bu yüzden futurologların bu sefer de yanılmaları için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor ve Ukrayna, Ukrayna’nın Hindistan ve Çin ile birlikte doğru yerinde olması için.” dedi.

Участь Президента України Володимира Зеленського у Київському міжнародному економічному форумі.

Участь Президента України Володимира Зеленського у Київському міжнародному економічному форумі.

Офіс Президента України paylaştı: 7 Kasım 2019 Perşembe

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com