Zelenskiy Donbass’ta: Rusya her an saldırabilir, ama biz hazırız! (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

CNN’e Donbass’taki mevzilerde konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme olasılığının oldukça gerçek olduğunu ve devletin buna hazır olduğunu söyledi.

Zelenskiy, Rus tarafının her an Ukrayna’ya saldırmaya hazır olduğunu inkâr etmiyor. CNN’de yayınlanan röportajda Zelenskiy’i Donbass’ta cephede görüyoruz.

Cumhurbaşkanı, “Onlar hazırlar, ama biz de hazırız; çünkü kendi toprağımızda ve vatanımızdayız.” dedi.

Kremlin, Moskova’da asker hareketlerinin planlanan bir askeri tatbikatın parçası olarak Rusya’nın içinde olduğunu ve tehdit oluşturmadığını söylerken, cephede konuşan Zelenskiy bir Rus işgalinin gerçek bir olasılık olduğunu söyleyerek “Elbette. Bunu biliyoruz, 2014’ten itibaren her gün olabileceğini biliyoruz” dedi.

Mart ayının sonundan bu yana cephede bir şiddetlenme sürerken, Rusya Federasyonu silahlı kuvvetleri sürekli provokasyonlara ve ateşkes ihlallerine başvurmaya devam ediyor. İki hafta içinde Ukrayna tarafının kaybı 11 asker oldu.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com