Zelenskiy, BT sektöründe vergilerin yükseltilmemesi gerektiğini söyledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Ukrayna’nın bir Avrupa bilişim merkezi olması gerektiğini ve sektöre yönelik vergi artışlarının buna negatif etkilerinin olacağını belirtti. Ukrayna’daki BT çalışanları için vergi oranının % 5’te bırakılması gerektiğini söyledi.

Zelenskiy, BT sektöründe vergilerin yükseltilmemesi gerektiğini söyledi (2)

Cumhurbaşkanlığı basın servisinin bildirdiğine göre Zelenskiy, Lviv’de bilişim sektörü temsilcileriyle yaptığı bir toplantıda “Ülkedeki bu sanayi devlet sayesinde değil, Ukraynalıların zekası sayesinde gelişiyor. Devletin atabileceği adımlardan biri de bu sektör üzerindeki vergi yükünü artırmamaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı sektörün sadece iyi bir yaşam standardı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda devleti değiştirebilen, yolsuzlukla mücadeleye yardımcı olan birkaç meslekten biri olduğunu da belirterek “Devlet her zaman BT sektörünü destekleyecek ve biz Ukrayna olarak Avrupa’nın BT sektöründe merkezi olmak istiyorum, çünkü vergi, % 5’ten fazla olmayacak.” sözlerine ekledi.

Ukrayna’nın önemli reformları gerçekleştirmesine yardımcı olabilecek şeyin bilişim sektörü olduğunu belirten Zelenskiy, örnek olarak gümrük, kanuni yaptırımlar ve yolsuzlukla mücadeleyi gösterdi.

Aynı zamanda Ukrayna Bilişim Teknolojileri Derneği Başkanı Taras Kitsmey, Ukrayna’daki bilişim sektörünün gelişme potansiyeli olduğunu ve böyle bir vergi oranının sürdürülmesinin yurt dışından personel girişini kolaylaştıracağını ve yetenekli uzmanların Ukrayna’da kalmasını sağlayacağını sözlerine ekledi.

Ona göre, geçen yılın aynı dönemine göre, BT’den elde edilen vergi gelirleri % 25 arttı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com