Zelenskiy: Avrupa Birliği, Ukrayna için son 30 yılın en önemli kararlarından birini verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Yoksulluğa sürüklenmiş Rus askerleri, Ukrayna'da yağma derdine düştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Birliği’nin Ukrayna için son 30 yılın en önemli kararlarından birini onaylayarak Ukrayna’ya aday ülke statüsü verdiğini belirtti.

Zelenskiy “Bugün, devletimizin 30 yıllık bağımsızlığı boyunca Ukrayna için en önemli kararlardan birini verdiniz. Bu kararın sadece Ukrayna için olmadığına inanıyorum. Bu, Rus savaşı özgürlük ve birliği koruma yeteneğimizi test ederken, zor koşullar altında Avrupa’yı güçlendirme yolunda şu anda atılabilecek en büyük adımdır.” dedi.

Türkiye, Ukrayna tahıl ihracatına dair müzakerelerde ilerleme kaydettiğini duyurdu

Ukrayna’nın AB aday statüsünü kazanmasından önceki aşamalarını başvuruda bulunmak, ankete hızlı cevaplar vermek ve Avrupalı liderlere hitap etmek olarak sıralayan Zelenskiy “Bu sonuç istenen sonuçtur” diyerek Ukrayna’ya AB aday statüsü verilmesi için oy veren AB ülkelerinin her birine teşekkür etti.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen‘e de özel teşekkürlerini sunan Zelenskiy “Bizi bugüne getiren liderliğiniz için ikinize de minnettarım. İçten yardımlarınız, Ukrayna’ya ve Ukraynalılara olan inanç için teşekkür ederim” dedi.

Cumhurbaşkanı, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’nin tam üyesi olma kapasitesine sahip olduğunu da vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com