Zelenskiy ana görevinin savaşı sona erdirmek olduğunu söyledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Vladimir Zelenskiy

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, halkın kendisini Ukrayna’da savaşı sona erdirecek bir başkan olarak seçtiğini ve bunun ana görevi olduğunu söyledi.

Zelenskiy “Halkın hangi Zelenskiy’i seçtiğini hatırlatmak istiyorum: savaşı sonlandıracak bir başkan seçtiler. Her zaman böyle bir insan olarak kalacağım. Bunu nasıl bitireceğimizi tartışacağız. Nasıl yapabileceğimize dair planlarımız var. Asıl amacım bu. Savaşı sonlandırmak istiyordum. Bu beş yıl içinde benim ana görevim ya da dört buçuk yıldan biraz daha fazla bir süre.” dedi.

Bakınız: Zelenskiy, yolsuzlukla ilgili olarak halka nereye şikayetçi olabileceğini açıkladı

Donbass’ta yaşayan ve Ukraynalı olduklarını hissedenlere “onları terk etmeyeceğimi, kesinlikle onları işgal altındaki bölgelerle birlikte getireceğimizi bilmeleri gerekmektedir” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı “hiçbir televizyonun, hiçbir medyanın onları etkilememesi gerektiğini ve yalnızca kendilerinin bunu yapabileceğini” vurguladı. Ve “Bizim açımızdan, tv kanallarımızın, medyanın orada olmasını sağlamak için gerçekten çalışıyoruz. Çok zor. Batılı ortaklarla konuştuk ve bu konuda destek aldık. Bizi orada duymalarını sağlamak için nasıl yapılır, izi dinleyip dinlememeleri sadece iç sorunları olduğunu” ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com