Zelenskiy adını kullanarak 570 bin dolar rüşvet istediler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Fotoğraf-dbr.gov.ua

Sahtekarlar, Cumhurbaşkanlığı Ofisi binasının karşısındaki Bankovaya Caddesi’ndeki ofislerden birinde gözaltına alındı.

Devlet Soruşturma Bürosu basın servisi tarafından bildirildiğine göre, Kiev’de, polis, Ukroboronprom şirketinde üst düzey bir pozisyona atanmasında yardım için devlet şirketi Ukrspetsexport’un eski bir çalışanından 570 bin dolar talep eden dolandırıcıları gözaltına aldı.

Ayrıca bakınız: Kiev’de Başkalarının Dairelerini Kiralayan Sahtekârlar Yakalandı

Açıklamada, “Dolandırıcılık grubunda dört kişi var. Bunlar Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde üst düzey görevleri olan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı vekili olduğunu söylemişler.” denildi.

 

Sahtekarlar, paranın 250 bin ABD Doları tutarındaki kısmının transferi sırasında – Kiev’deki Bankovaya Caddesi’ndeki ofislerden birinde, Cumhurbaşkanlığı ofisi binasının karşısında – gözaltına alındığı belirtiliyor.

Bilindiği üzere, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy eski Ekonomik Kalkınma Bakanlığı başkanı Aivaras Abromavicius’u Ukroboronprom Genel Müdürü olarak atadı.

Kaynak: dbr.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com