Zaporoje bölgesinde trafik kazasında 3 Türk’ün olduğu belirtiliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bölge polisinden yapılan açıklamada 8 Eylül Pazar gecesi Zaporoje bölgesinde, 4 kişinin öldüğü ve 4 kişinin de yaralandığı bir trafik kazası meydana geldi. Ölenler ve yaralananlar arasında ayrıca üç Türk vatandaşı bulunduğu belirtildi.

Polisin açıklamasına göre, Harkov-Simferopol karayolu üzerindeki Melitopol’de, bir Fiat Doblo otomobilinin sürücüsü aracını geliş yönünde sürerken, karşıdan gelen VAZ-2104 marka aracı farketmeyerek kaza yapmıştır.

“Araçların çarpışması sonucu VAZ-2104’ün şoförü ve iki yolcusu olay yerinde öldü: Araç şoförünün 1983 doğumlu olduğu, yolculardan birisinin 1953 doğumlu bir Melitopollü, diğerinin ise 1963 doğumlu bir Türk vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. 1984 doğumlu olan Fiat Doblo sürücüsü ise kaldırıldığı hastanede vefat etmiştir. Vaz marka araçta bulunan 8 ve 9 yaşında iki çocuk ile 1972 ve 1982 doğumlu iki Türk vatandaşı kadın kazada yaralanmıştır.”

Kazada ölen ve yaralanan Türk vatandaşlarının kimlikleri hakkında henüz bilgi verilmedi.  Bölge trafik polisleri tarafından soruşturma devam etmektedir.

Kaynak: zp.npu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com