Zaporeje’ye 150 Milyon Dolarlık Rüzgar Enerjisi Yatırımı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Amerikan General Electric ve Luxemburg LongWing Energy şirketlerinden yapılan basın açıklamasında Zaporeje’de rüzgar enerjisi çiftliği kurmak için 150 milyon dolarlık bir kredi aldıklarını belirttiler.

Finance.ua’nın haberine göre, Kompleks Zaporeje bölgesindeki Divnenski, Dobrovski, Dunaevski, Girsovski, Nadezhdinski ve Mordvin köylerinin bulunduğu araziler üzerinde tesis edilecek.

Finansman Yurtdışı Özel Yatırım Şirketi veya ABD hükümetinin finans kurumu olan OIPC tarafından sağlanmaktadır. Kredinin şartları 2017 yılından beri görüşülüyor ve anlaşmaya varıldığı bildirildi. 2017 yılındaki rakamlarla toplam inşaat maliyeti 560 milyon dolar olarak tahmin edilmişti.

98 MW kapasiteli bir rüzgar santralinin ilk etabının inşaatına 150 milyon dolar harcanacak. GE Yenilenebilir Enerji tarafından üretilen 110 metre yüksekliğinde 27 türbin olacak.

Faaliyete 2020’de başlayacak rüzgar çiftliğinin 330 MWh enerji üretmesi planlanıyor. Bu enerji 170.000 hanenin elektrik ihtiyacını karşılamaktadır.

Ayrıca bakınız: Güriş Odessa’da 64 Milyon Avroluk Rüzgar Enerji Santrali İnşa Edecek

Rüzgar enerji çiftliğinin sonraki aşamalarının da tamamlanmasıyla kapasitesinin 500 MWh’a çıkması ve 780.000 konutun enerji ihtiyacını karşılaması mümkün olacak. Zaporeje Rüzgar Enerjisi Santrali uluslararası yatırımlarla birlikte en büyük “rüzgar” enerjisi projesi olacak.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com