Yurtdışında tatil. Ukraynalılara açık ülkeler ve gerekli belgeler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye, fiyat etiketlerini düşük seviyede tutarak Ukraynalı turistler arasında en popüler ülke olmaya devam ediyor.

Türkiye Turizm

Tatil sezonunun başlamasıyla birlikte, Ukrayna’dan gelenler de dahil olmak üzere giderek daha fazla ülke sınırlarını turistlere açıyor. Aynı zamanda, Avrupa Birliği’ndeki Ukraynalılar için sadece iki ülke tam olarak erişilebilir durumda: Yunanistan ve Güney Kıbrıs. Ancak yakında İspanya ve İtalya’nın da açılması bekleniyor.

Ancak Ukrayna’da yurtdışında tatil kararı veren turistlerin halen %60’ı Türkiye’yi tercih ediyor.

Tur operatörleri, Almanlar ve Rusların tatil için Türkiye’ye gidebilmesiyle birlikte yakında fiyatların artacağını o nedenle Türkiye’de tatil yapmayı düşünenlere acele etmelerini tavsiye etmeye başladı. Şu anda bir haftalığına Ukrayna’dan Akdeniz’e gitmek iki kişiye 12-13 bin UAH’a mal olmaktadır.

Ukrayna Seyahat Acenteleri Birliği’nden Maksim DerezaŞimdi bir üç yıldızlı otelde iki kişi bir hafta (uçuş ve yemekler dahildir) için kişi başına € 240-250 (7,800-8,100 UAH) civarına mal olmaktadır. Beş yıldızlı otelde ise kişi başı yaklaşık 340-350 € (11-11.4 bin UAH). Birinci sınıf bir otelde ise kişi başı 700-800 € (22.8-26 bin UAH)” dedi.

Ukraynalılar için Yunanistan, Türkiye ve Bulgaristan , Covid-19 için son 72 saat içerisinde yapılmış İngilizce’ye tercümesi olan negatif bir PCR testi, tam aşı sertifikası veya hastalık ve iyileşme sertifikası (çeviri ile birlikte) varsa biyometrik pasaportla girişe izin verir.

Hırvatistan da aynı koşulları belirlerken, Gürcistan, belgelere ek olarak özel bir başvuru formu doldurmayı gerektirmektedir.

Mısır için son 72 saatte alınmış İngilizce’ye çevrilmiş bir negatif PCR testi gereklidir.

Güney Kıbrıs için ön kayıt gerektirir ve yalnızca negatif bir PCR test sonucunu kabul eder ve yolcuların varışta yeniden test yapmalarını zorunlu kılar. BAE’ye giriş için de benzer kurallar geçerlidir (ön kayıt hariç).

Macaristan, uygun sertifikaya sahip aşılı Ukraynalıların girişine izin verilir. Aşının türü önemli değil. İspanya ve Fransa da aşılamanın tamamının yapıldığını gösteren bir pasaport talep etmektedir .

Arnavutluk , Karadağ, Kuzey Makedonya ve Dominik Cumhuriyeti, Ukraynalılardan herhangi bir belge talep etmemektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com