YouTube Shorts Ukrayna’da da kullanıma açıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dünyanın en büyük video barındırma hizmeti Youtube’un sahibi Google’ın Ukrayna ofisine göre, kısa videolar oluşturmak ve işlemek için YouTube Shorts hizmetinin beta sürümü 13 Temmuz’da Ukrayna’nın da dahil olduğu 100’den fazla ülkede kullanıma sunuldu.

Geçen yılın sonunda YouTube, Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde popüler TikTok’un bir benzeri olan Shorts kısa video formatını test etmeye başladı ve ardından yeni hizmetin beta sürümünün kullanılabilirliğini genişletmeye başlattı. 26 ülkeyle başlayan genişleme Ukrayna’nın da dahil olduğu dünyanın 100 ülkesine doğru devam etti.

Youtube Shorts’a üyeler kademeli olarak geçilebilecek. Birisi hemen erişime sahip olacakken bir başkasının geçişi birkaç hafta sürebilecek. (Soldaki resimde görebilirsiniz)

Shorts, YouTube’un ayrılmaz bir parçası olacak: YouTube ana sayfasında bu tür videolar için özel bir bölüm görünecek. Ayrıca  mobil sürümde ayrı bir Shorts sekmesi ile ulaşılabilecektir. 

Yeni hizmetin küresel lansmanı ile birlikte dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar video oluşturma araçlarına erişebilecek. Özellikle, birkaç kısa video çekmek, bunları tek bir klipte birleştirmek, müzikli video kaydetmek ve kayıt hızını değiştirmek mümkün olacaktır. Bir YouTube Shorts videosu oluşturmak için kendi hesabınızı kullanarak mobil cihazınızda YouTube’da oturum açmanız, ekranın altındaki artı işaretini tıklamanız ve ardından Kısa Video Oluştur’u seçmeniz gerekir

YouTube Shorts’a yakın zamanda eklenen yeni özellikler ve işlevler:

  • videonun belirli bölümlerine metin eklemek;
  • diğer Shorts videolarından ses örnekleri almak, bu tür alıntıları işlemek ve bunları kısa videolara eklemek;
  • otomatik altyazı eklemek;
  • 60 saniyeye kadar uzunluktaki videoları doğrudan YouTube Shorts aracında kaydetmek;
  • telefon galerisine kaydedilen alıntıları kısa videolara eklemek;
  • renk düzeltme için temel filtreler uygulamak (daha fazla filtre eklenecek).

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com