Yolsuzluğu Önleme Dairesi Zelenskiy’nin partisine devlet yardımını askıya aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Yolsuzluğu Önleme Dairesi (NAPK) başkanı Aleksander Novikov’un emriyle, Zelenskiy’nin de kurucuları arasında olduğu Halkın Hizmetkarı partisinin devlet yardımı durduruldu.

NAPK tarafından yayınlanan mesajda “NAPK, 3 siyasi partinin raporlarında cezai suç işaretleri tespit etti: Ukrayna Milliyetçileri Kongresi, Vilkula Bloğu-Ukrayna Perspektifi ve Halkın Hizmetkarı. NAPK açıklanan ihlallerle bağlantılı olarak ilgili materyalleri Ulusal Polise göndermiştir. … Halkın Hizmetkarı partisinin devlet finansmanı durduruldu. ” denildi.

Mart 2020’de Halkın Hizmetkarı partisi, Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından oluşturulan İstikrar Fonu lehine 2020’nin sonuna kadar devlet finansmanını bırakmaya karar verdi. İlgili karar, parti yüksek konseyi tarafından desteklendi.

Halkın Hizmetkarı, yasal olarak bütçeden finanse edilen tüm parlamento partilerini de aynısını yapmaya çağırarak “Yıl sonuna kadar tarafların faaliyetlerine kanunla tahsis edilmesi gereken toplam miktar 212.6 milyon UAH’dir. Bunlar, pandemi döneminde tıbbi personele kişisel koruyucu ekipman sağlamak veya çalışma için onlara fazladan ödeme yapmak için harcanabilecek önemli fonlardır.” dedi.

Geçen yıl Nisan ayında, Halkın Hizmetkarı partisi, tarafların koronavirüs enfeksiyonunun yayılmasıyla mücadele lehine devlet finansmanını reddetmesine izin verecek şekilde 2020 için devlet bütçesine ilişkin yasayı değiştirmeyi teklif etmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com