Yetkililerin sosyal ve ekonomik politikası oligarkları desteklemeyi amaçlıyor (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Razumkov Center’ın Ukrayna’daki Friedrich Naumann Özgürlük Vakfı ofisinin desteğiyle yürüttüğü anketin sonuçlarına göre Ukraynalıların % 36.8’i mevcut hükümetin sosyo-ekonomik politikasının öncelikle büyük işletmeleri desteklemeyi amaçladığına inanıyor.

Yetkililerin sosyal ve ekonomik politikası oligarkları desteklemeyi amaçlıyor

Anket sonuçlarına göre özellikle, mevcut hükümetin sosyo-ekonomik politikasının esas olarak neyi hedeflediği sorulduğunda, ankete katılanların % 36.8’i büyük sermayeyi (zenginler, oligarklar), % 27.8’i muhtaçları ve engellileri, % 21.2’si orta sınıfı desteklediğini belirtirken; % 14.1’i cevap vermekte zorlandı.

Buna ek olarak, ankete katılanların % 75.7’si Ukrayna’da vergilerin çok yüksek olduğuna ve azaltılması gerektiğine inanıyor.

Ankete katılanların % 42.8’i, insanların devletten yardım aldıklarında çalışmak istemediklerini,% 46,.2’si ise bunun doğru olmadığını düşündüğünü belirtmiştir.

İş dünyasında aşırı devlet müdahalesi olduğunu düşünenlerin oranı % 24.7 iken,% 16.7’si bunun yeterli olduğunu, % 25,4’ü yetersiz olduğunu belirtirken; % 33.1’i yanıt vermekte zorlandıklarını söylemiştir.

Çalışma, Razumkov Center’ın sosyolojik araştırma servisi tarafından 17 Haziran – 24 Haziran 2020 tarihleri arasında, katılımcıların ikamet ettikleri yerde yüzyüze görüşme yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Ukrayna’nın tüm bölgelerinde 18 yaş ve üzeri toplam 2.017 katılımcı ile görüşülmüştür.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com