Yermak, Zelenskiy’nin Türkiye ziyaretinin “kesinlikle başarılı” olduğunu vurguladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı ofisi başkanı Andrey Yermak, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin 16 Ekim’de yaptığı Türkiye ziyaretinin, hem Brüksel’deki Ukrayna-AB Zirvesi, hem de İngiltere ziyareti gibi kesinlikle çok başarılı geçtiğini vurguladı.

Andrey-Yermak-Ukrayna-Cumhurbaşkanlığı-ofisi

Facebook sayfası üzerinden bir açıklama yapan Yermak “Ülkenin itibarı, her şeyden önce, dışarıya karşı tutarlı ve sistematik bir çalışmanın ürünüdür. Ortaklarımız, sadece çıkarlarımızı düşünmediğimizden emin olmalı, aynı zamanda ilişkilerimizde konumlarını duymaya da hazır olmalılar. Tek gerçek ortaklık budur. Bu nedenle, en samimi duygularımla söylüyorum ki Cumhurbaşkanımız Vladimir Zelenskiy‘nin dış ziyaretleri kesinlikle başarılı, zaten iki haftada üçüncü ziyaret oldu ve tek bir manipülatif aldatmaca yoktur.” diye yazdı.

Ukrayna heyetinin Türkiye’den sonuca ulaşmış bir şekilde döndüğünü de kaydeden Yermak “Askeri işbirliğimiz büyük ölçüde artıyor. Bu doğrultuda ısrarla ilerleyen Türkiye ile askeri-endüstriyel projelerin geliştirilmesi konusunda birlikte çalışmak bizim için çok umut verici. Güvenlik yapıları doğrultusunda işbirliği önemli ölçüde artıyor. Yine çok aktif bir ülke ile işbirliği yapacağız. Yenilikçi güvenlik fikirleri ortaya çıkmaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı, Türkiye’nin Ukrayna’nın NATO’ya tam üyelik çabasını kesinlikle desteklediğini vurguladı. “Ve bunlar sadece söz değil, bu yolda gerçek, fiili, somut bir yardım. Türkiye bu fikrin uygulanmasında önemli bir ortak.” dedi.

Yermak, Ukraynalıların Türk şirketlerinin Ukrayna pazarındaki kusursuz iş kalitesini zaten fark edip takdir ettiklerine inanıyor. “Ve şimdi altyapıda, limanların, finans sektörünün ve sanayinin geliştirilmesinde daha da fazla ortak çalışmamız olacak.” dedi.

Sonuç olarak Yermak, Ukrayna ve Türkiye heyetleri toplantısında yayınladığı fotoğrafta “herkesin tabağı varmış gibi görünüyor” şeklinde komik bir not aldı. “Ama rakiplerinizden rahatlamamalarını rica ediyorum, aldatmacalar olmayacak! Bu nedenle, bu sefer ne olacağını dört gözle bekliyorum (belki birisi tabağımın altında bir tablo veya başka bir şey görecek.)” diye espri yaptı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com