Yeni Ukrayna askerlik kanunu yürürlüğe girdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da askerlik ve askerlik hizmetinde değişiklik yapılması yasası yürürlüğe girdi.

Nv.ua’nın verdiği habere göre, yayınlandıktan sonraki gün yürürlüğe giren yasa 19 Ekim’de Ukrayna resmi gazetesinde yayınlandı. Kaçaklara, askerlik hizmetinin askıya alınmasını getiriyor.

Yasa, gönüllü olarak askeri birimlerden ayrılan, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden ve diğer askeri birimlerden istifa eden veya kaçan kişiler için askerlik hizmetinin askıya alınmasını sağlar.

Bakınız: Amerika Ukrayna’ya askeri yardımı artırmayı planlıyor

“Bu durumdaki kişiler yasa ile belirlenen fayda ve sosyal garantilerden faydalanamazlar … Askerlik hizmeti askıya alınan kişiler artık Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve diğer askeri oluşumların parçası değildirler.” olarak belirtildi..

Ayrıca, askerlik hizmeti kaçak olduğu için askıya alınan kişiler için, askerlik süresinde elde ettiği kıdem tazminati ödenmeyecek ve sosyal güvenceden faydalanamayacaklar. Bununla birlikte, eğer bir mahkeme askerlikten ayrılan veya kaçak duruma düşen kişi için suçsuzluk kararı alırsa, böyle bir kişi her türlü sosyal koruma güvencesini geri kazanabilir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com