Yağmur yardım etti ve Çernobil’deki yangın söndürüldü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çernobil bölgesinde şiddetlenen ve Çernobil nükleer santraline yaklaşan büyük ölçekli orman yangınları yağmurun da yardımıyla söndürüldü. Bölgede şu anda açık bir yangın bulunmamaktadır.

Devlet Acil Durum Servisi’nden Viktorya Ruban‘Yağmur yardımcı oldu. Güçlü değildi, ama yine de yağmur yardımcı oldu. Şu anda Çernobil nükleer santrali bölgesinde açık ateş yoktur. Bazı yerlerde, çim örtüsünden dumanlar çıkmaktadır. Ancak durum tamamen kontrol altındadır’‘ dedi.

Ukrayna Acil Durumlar Müdahale Departmanı Müdürü Vladimir Demçuk ise yangının nükleer santrallere dönük bir tehditi olmadığını belirterek “Şu anda Çernobil nükleer santrali, kullanılmış yakıt depolama alanına ve dışlama bölgesindeki diğer kritik tesislere yönelik tehdit yok!” diye açıklama yaptı.

Toplamda, dışlama bölgesinin itfaiyecileri ve birimleri olarak 100 itfaiye ve arazöz ile 500 itfaiyeci yangına müdahalede bulundu. 3 yangın söndürme uçağı ile 3 helikopter yangını söndürmeye destek verirken 110 km bir alanda yangın şeridi oluşturuldu.

Polis, dışlama bölgesinde büyük çaplı yangının şüphelisi olan 27 yaşındaki bir kişiyi tutukladı. Polesskiy bölgesinin sakini olan kişi, kolluk kuvvetlerine çöp ve kuru ot yaktığını ancak kuvvetli rüzgar nedeniyle ateşin yayıldığını belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com