Yabancılar Ukrayna devlet tahvillerine yatırımları azalttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da reeskont oranını belirlemek üzere yapılan bir toplantıda Ukrayna Merkez Bankası’nın para komitesi temsilcileri tarafından bildirildiğine göre yabancı yatırımcılar, ülkeye döviz girişini de sağlayan Ukrayna devlet borçlanma senetlerine yatırımlarını yavaşlattı. Aynı zamanda, henüz fonlarını Ukrayna’dan çekmiyorlar.

“Ancak son haftalarda, yerleşik olmayan yatırımcıların devlet tahvillerine girişi durdu. Yurtdışında ikamet edenler, Ukrayna’dan yatırımlarını çekmeseler bile portföylerini de artırmadı. Kısa vadeli menkul kıymetlerin geri ödenmesinden gelen parayı devlet tahvillerine yatırdılar , ancak bu sefer daha uzun süreli.” denildi.

Ayrıca bakınız: Ukrayna Merkez Bankası reeskont oranını düşürdü

Yabancıların Ukrayna devlet borcundaki yatırımlarındaki düşüş nedeniyle, Merkez Bankası reeskont oranını % 1 şeklinde radikal biçimde değil % 0.5 düşürdü ve yıllık % 16.5 oldu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com