Yabancı plakalı araç sahiplerinden Ukrayna hükümetini protesto (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’deki Bakanlar Kurulu binasının yakınında, yüzlerce yabancı plakalı otomobil sahibi uygun fiyatlı gümrükleme yapılmaması ve sürenin ertelenmemesi üzerine bir protesto gerçekleştirdi. Protesto saat 09:00’da başladı.

Yabancı plakalı araç sahiplerinden Ukrayna hükümetini protesto

Çok fazla sayıda toplanan protestocular arabalarını hükümet binasının önüne, Gruşevskiy Caddesi boyunca park ederek zaman zaman arabalarının kornalarını hep birlikte çaldılar.

Protestocular uzun yıllardır araçlarını gümrükleyemediklerini ve ve yetkililerin umursamadıklarını söylüyorlar. Hareketi avukatı ve ülkedeki durum hakkında yorum yapan Ivan Kozacçuk, Maliye Bakanlığı‘nın dikkatini çekmek ve uygun fiyatlı gümrükleme süresinin ertelenmesinin artık mümkün olmadığını söylemek için buradayız. Yeni yasa, gümrükleme sırasında özel tüketim vergisi getiriyor ve bir arabanın yaş katsayısının kaldırılmasını öngörüyor.” dedi.

Чекаємо зустріч з Мінфіном та продовжуємо нагадувати клаксонами, що люди на місці і чекають вирішення питання

Авто Евро Сила paylaştı: 4 Haziran 2020 Perşembe

22 Ağustos 2019’da, yabancı tescilli otomobil sahiplerinin yasal olarak bunları temizleme ve kaydetme fırsatı verilen tarih sona ermişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com