Yabancı araçlara Ukrayna girişinde yol vergisi gelebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy tarafından bir atölye çalışmasında belirtildiğine göre Bakanlar Kurulu, yabancı araçların Ukrayna yollarına giriş bölgelerine gişeler yapmayı planlıyor.

Krikiy “Yabancılar için, Ukrayna yollarından geçiş ücreti almayı planlıyoruz. Ne de olsa, bu araçlar tüketim vergisi ödemiyorlar ve tüketim vergileri ödeyen araçlarımızla karşılaştırılınca adil değil. Mesela, yabancı ve yakıtı tam dolu olan büyük bir kamyon Ukrayna’ya giriyor, yollarımızda bin kilometre yol kat ediyor ve bunun için hiçbir ücret ödemiyor. Bu nedenle, ücret alabilmek adına bir mekanizma planlayacağız ve milletvekillerinin destekleyeceğini umuyoruz.” dedi.

Bakınız: Ukrayna Yollarında Ağır Vasıtalardan Geçiş Ücreti Alınacak

“Sonuçta, 5 yılda iddialı bir hedef olan 24 bin kilometrelik yol onarımını gerçekleştirmek istiyorsak, o zaman yol fonuna ek olarak, genel fondan da pay almalıyız. Bunun için kaynaklar var.” ayrıca ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com