Wuhan’dan tahliye edilenlere protestolar sürüyor. Başbakan bölgeye gitti (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Wuhan’da koronovirüs sebebiyle tahliye edilerek uçakla getirilen Ukraynalılar Poltava’nın Novi Sanjari köyünde yer alan hastanede karantinaya alındı.

Unian ajansının haberine göre, Novi Sanjari köyü yerel sakinleri sanatoryumda Çin‘den tahliye edilen Ukraynalılar bulunmasından ötürü protestoya devam ediyorlar.

Ukraynalılar, Çin’den gelen kişileri virüs taşıma ihtimaline karşı şehirlerinde istemediklerini belirterek protesto düzenledi. Karantina altına alınacak kişilerin otobüslerle taşınacağı güzergahta polis önlem aldı alncak öfkeli göstericiler Çin’den gelenleri taşıyan bu otobüsleri taş yağmuruna tuttu.

Polis bu eylemcilere ve hastane önünde barikat kuran göstericilere müdahale etti. Yerel medya, yaşanan arbedelerde 9’u polis 10 kişinin yaralandığını ve 24 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi.

Нові Санжари зараз. Тривають сутички

Що зараз відбувається в Нових Санжарах, де мають розмістити на карантин евакуйованих з Китаю українців. Дивіться наживоТрансляцію веде Телеканал ZIK

УНИАН paylaştı: 20 Şubat 2020 Perşembe

Ukrayna Başbakanı Aleksey Gonçaruk Poltava bölgesine uçtu ve hükümetin operasyon merkezi olarak belirlediği Novi Sanjari‘de çalışmalarına devam edecek.

foto facebook /Aleksey Gonçaruk

Harkov’a uçakla getirilen kişiler Poltava‘nın Novi Sanjari köyünde bulunan sanatoryumda karantinaya alınmıştı. 14 gün boyunca gözlem altında kalacaklar.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com