Vinnitsa Bölge Meclisi, Türkiye’den iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

1 Haziran’da bölge meclisi başkanı Vyacheslav Sokolovy ve yardımcısı Dmytro Chalenko, İzmit’in eski belediye başkanı başkanlığındaki iş dünyası temsilcilerinden oluşan heyet ile bir araya geldi.

Toplantıya katılanlar, Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin kültür ve iş alanındaki olumlu deneyimlerine dikkat çektiler ve Vinnitsa bölgesinde yatırım projelerinin uygulanması olasılığını tartıştılar.

Vinnitsa bölge konseyi başkanı Vyacheslav Sokolov ziyaretin, Vinnitsa bölgesindeki bölgesel toplulukların çoğunun 2030 yılına kadar Kalkınma Stratejilerini benimsediği ve yatırımcılarla etkili bir diyaloğa olanak sağlayacak yatırım şartları geliştirdiği bir zamanda gerçekleşmesinin sembolik olduğunu söyleyerek ‘‘Bölgemizde yatırım projelerinin uygulanması için gereken her şey var: yabancı yatırım alanında birçok başarılı girişimin kanıtladığı gibi, uygun bir iş ortamı; yolsuzluk için sıfır tolerans; yüksek düzeyde yeterlilik ile karakterize edilen işgücü kaynakları; ve ikili eğitim unsurlarıyla bile eğitim sürecini düzenleyebilen eğitim kurumları bulunmaktadır.” dedi.

Nevzat Doğan ise Vinnitsa şehri ve bölgesinde bölgesinde çeşitli projelerin uygulanmasına ilgi duyduğunu ifade etti. Bir metal işleme fabrikası ile tıp alanında hizmet veren bir kurumun oluşturulmasının öncelikleri arasında olduğunu belirterek “Bu bizim Ukrayna’daki ilk ziyaretimiz değil. Şimdi Vinnitsa’yı gördük. Çok temiz ve rahat. İyi bir ekibe sahip olduğu için şehrin geliştiği hemen anlaşılıyor. Bizi kollarınızı açarak karşıladınız. Ve bölgenizde çalışmak istiyoruz. Vyacheslav Sokolov, güven ilkeleri üzerinde etkin bir iş ortaklığının geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, Vinnitsa bölgesinde yabancı yatırımcıların yeni projelere başlaması için gerekli şartların mevcut olduğunu vurguladı.” dedi.

Bölge konseyi başkanı Sokolov “Sayın Nevzat Doğan’ın sadece yerel yönetimlerde uzun süreli yöneticilik yapmadığını ve ülkesinin yasama faaliyetlerinde aktif rol aldığını, aynı zamanda Türkiye’deki sağlık reformunda da yer aldığını biliyorum” diyerek “Umarım Nevzat Doğan Bey ve ortakları bu kadar geniş bir deneyimle bölgemizde etkin işletmeler kurabilirler. Yerel yönetimlerin temsilcileri olarak bizler bu projelerin uygulamasını en üst düzeye çıkaracağız.” dedi.

Taraflar, sonuçları yapıcı ve karşılıklı olarak yararlı çözümlere ulaştıracak sonraki toplantılar üzerinde anlaştılar

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com