Vega Roketi Ukraynalı Motorla Uzaya Fırlatıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna motorlu bir Avrupa Vega roketi, İtalyan Uzay Ajansı’nın yörüngesine yeni bir Dünya gözlem uydusu PRISMA taşıdı Fransız Guyanası fırlatma alanı üzerinde gece gökyüzünü aydınlatıyor.

Pivdenne (Yuzhnoye) Tasarım Bürosu’nun basın açıklamasına göre, Vega LV gemisindeki uydu,  22 Mart 2019’da

03: 50’de Kourou (Fransız Guyanası) Avrupa uzay limanından kalktı.

879 kg ağırlığındaki PRISMA uzay aracı İtalyan Uzay Ajansı’nın (ASI) küçük bir uydusu. PRISMA çevresel izleme, kaynak yönetimi, kirlilik ve mahsul sağlığı hakkında bilgi sağlamak için tasarlanmıştır. Uydu, tüm görsel dalga boylarını görebilen orta çözünürlüklü bir kameranın yanı sıra, 400 ila 2500 nanometre arasında daha geniş bir dalga boyu aralığını yakalayabilen bir hiperspektral görüntüleyici içerir.

Uydu, güneş ile eşzamanlı bir yörüngede çalışacaktır, yani Dünya güneşi her zaman aynı konumda olacak şekilde çevreleyerek, uydu gezegen resimlerini çeker.

Haberle ilgili Video izlemek için tıklayın

Kaynak: Ukrinform

Gökberk Kuzgunkaya

Gökberk Kuzgunkaya, 2018 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Ardından Ukrayna'da Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Türkiye-Ukrayna ilişkileri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. UkrHaber sitesinde haber koordinatörlüğü görevinde bulunmaktadır. İletişim: gokberkkuzgunkaya@gmail.com