Uzmanlar Ukrayna’da daha zor bir COVID dönemi ve ölümlerde artış bekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uzmanlara göre Ukrayna, Şubat ayında daha zorlu bir koronavirüs salgını dönemiyle karşı karşıya kalacak. Ölüm sayısı günde 250-400’e çıkabiliyor.

Rbc Ukrayna’nın verdiği habere göre, Ukrayna’da bulunan çeşitli uzmanlar, insanların işe çocukların okula dönmeleri sonrasında hastalık oranının fırlayabileceğine inanıyor. Şu ana kadar Ukrayna’da mutasyona uğramış türlerin dolaştığına dair bir kanıt olmamasına rağmen, koronavirüs mutasyonları da endişe yaratıyor.

Lviv Ulusal Tıp Üniversitesi Epidemiyoloji Bölümü başkanı Natalya Vinograd salgın tehditleri konusunda yaptığı açıklamada “Bana öyle geliyor ki, kış dönemindeki salgının en iyi gelişme dönemini arkamızda bırakıyoruz. Önümüzde, nesnel olarak bize bağlı olmayan salgın durumunun olası bir komplikasyonu var: bunlar salgının gelişme yasaları. salgın süreçlerindeki patojenlerin yayılması ve Şubat ayında solunum yolu enfeksiyonlarının görülme sıklığında doğal mevsimsel artıştır.” dedi..

İmmünorehabilitasyon Laboratuvarı Başkanı, İmmünoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü. Andrey Volyanskiy ise son günlerde karantinaya rağmen ülkede günlük ölümlerde bir artışın başladığını belirtti.

İmmünolog, “Ölüm sayısının 250-400’e çıkma riski var. Bunlar Polonya için bugünün rakamları. Büyük olasılıkla bunu önümüzdeki haftalarda göreceğiz.” dedi.

Ukrayna 8 Ocak’ta başlayan sıkılaştırılmış karantimayı 24 Ocak itibariyle sonlandırdı. Günlük koronavirüs vaka sayısı ise 3 bin altına inmeye başladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com