Uzmanlar Kiev’deki toz fırtınasının sebebi ve ne zaman sona ereceği tahminlerini sundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uzmanlar, Kiev’de dünden beri görülen toz fırtınasının Rusya’nın güneyindeki toprakların rüzgarla birlikte taşınması ve rüzgar hızındaki artıştan kaynaklandığını açıkladı.

Devlet Acil Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre Kiev’i ve Ukrayna’nın doğu bölgelerinden etkisini gösteren toz fırtınasının, Rusya’nın güneyindeki toprağın rüzgarlarla taşınması ve rüzgar hızının artmasıyla tetiklendiğini belirtti.

Kiev’de rüzgar hızında saniyede 20 metreye varan bir artış, ayrıca yol yüzeyinden ve sokaklardan ince bir şekilde dağılmış tozun yayılmasına sebep oldu ve nemdeki artışla birlikte görüşte bozulmaya sebep oldu.

Devlet Acil Servisi “Gece yarısına kadar durum düzelecek, ancak toz parçacıklarının hareketi bir süre daha gözlemlenecek” dedi ve fırtınanın Ukraynalıların yaşamı ve sağlığı için bir tehdit oluşturmadığını da sözlerine ekledi.

Rusya toz bulutu

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com