Uzmanlar 2019’da Kiev’de Daire Fiyatlarının Nereye Gideceğini Değerlendirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
NAI Ukayna Gayrımenkul Değerleme ve Danışmanlık tarafından düzenlenen basın kahvaltısında Irina Trunova tarafından iletildiğine göre uzmanların  2019 yılında Kiev’de daire fiyatlarının konut talebindeki artış kaynaklı % 1 daha fazla artacağı öngörülmektedir.
Toplantıda Trunova: “Hem ikincil hem de birincil piyasalarda büyümenin bu yıl % 1 civarında olmasını bekliyoruz. Hem dolar hem de grivna üzerinden” dedi.
Trunova’ya göre bunun için önkoşullar var. “Boş arazi talebinde bir artış var. 2019 yılında verilen inşaat ruhsatlarında artış bekliyoruz. Ayrıca maliyeti etkileyecek önemli bir faktör daha var: Yeni şehir planlama standartlarını belirleniyor ve özellikle arsa yüzdesi düzenleniyor” dedi.
Ayrıca 2018 yılında ikincil konut emlak piyasasında fiyatların makul bir şekilde arttığına dikkat çekildi. Kiev’de en pahalıbölgeler: Peçerski, Şevçenkonski ve Obolonski ilçeleri (sırasıyla 1818, 1433 ve 1183 dolar/m²).
En ucuz bölge ise başkentin sol yakasında yer alan Desniyasnki ve Darnitski  olmuştur.
Ayrıca NAI Ukrayna’dan gelen ön verilere göre, 2018’de Ukrayna’da konut emlak talebinin bir önceki yıla göre % 13 oranında arttığını söyledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com