UNICEF, Avrupa’nın en yetersiz beslenen ülkelerini belirledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

UNICEF raporlarına göre Ukrayna nüfusunun neredeyse dörtte biri yetersiz besleniyor.

Dünyada açlık çeken insan sayısı hızla artarken, sadece son beş yılda, on milyonlarca insan kronik olarak yetersiz beslenen insanların saflarına katıldı. Bir tür hayal kırıklığı yaratan istatistikler, Temmuz ayında Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yayınlanan yıllık çalışma sayesinde belirlendi.

Ortalama olarak, Avrupalıların %9.4’ü yetersiz besleniyor. Çoğu zaman, insanlar öğün atlıyor veya parasızlıktan dolayı yeterince yemek yiyememektedirler.

Tüm Avrupa ülkeleri arasında en kötü göstergeleri Ukrayna ve komşu Rusya gösteriyor. Rusya Federasyonu’ndaki para eksikliği nedeniyle nüfusun %6.5’i, yani 9.2 milyon insan yetersiz besleniyor.

Ukrayna’da bu rakamlar daha da yüksek (istatistiklere göre 9.8 milyon nüfustan bahsediyoruz), bu da ülkenin toplam nüfusunun %22.4’üne tekabül etmektedir. Aynı zamanda, fonun önceki değerlendirmesini yaptığı 2014-2016 döneminde 200 bin daha az vatandaş akut gıda sıkıntısı yaşarken, şu anda bu rakam 1.1 milyon insana ulaşmış durumdadır.

Ukraynalıların tüketici güven endeksi yeniden kötüleşti

UNICEF Belarus Cumhuriyeti hakkında hiçbir veri sağlamadığı için karşılaştırma da yapılamıyor.

Ülkenin toplam nüfusunun yüzdesi olarak, Arnavutluk’taki durum Avrupa ülkeleri arasında en kötü durumda. Elde edilen verilere göre nüfusun %46.5’i gıdasızlık veya yetersiz beslenme koşullarında yaşıyor. Ardından yetersiz beslenen nüfusun (1.3 milyon kişi) %31.7’si ile Moldova geliyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com