UNESCO Kırım’daki Hansaray’ın Durumunu Kontrol Edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Kültür Bakanı Yevgen Nişçuk, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki Hansaray’ın durumunu kontrol edecek UNESCO gözlem misyonunu beklediklerini söyledi.

Azatlık Radyosunda konuşan Ukrayna Kültür Bakanı, işgalcilerin Kırım Tatar kültür mirası olan Hansaray’da yürüttüğü sözde restorasyon çalışmalarını “Hansaray’ın kabaca yok edilmesi” olarak tanımlayarak, “Şu an, Kırım’a erişim olanağımız olmadığı için bize yardım edebilecek gözlem misyonunu bekliyoruz. Ben şahsi olarak bu sürece katılan Türkiye yönetimi ve Kültür Bakanıyla görüşmeler yaptım. 8-12 Mayıs 2019 tarihleri arasında UNESCO temsilcileri Kiev’e geliyor. Onlarla Hansaray, Hersones’te gerçekleştirecekleri gözlem misyonu görevinin parametrelerini görüşeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Bakan söz konusu mimari ve kültürel miras anıtlarının durumunu Ukrayna’nın sadece uluslararası misyonları aracılığıyla kontrol edebileceğini vurguladı.

Daha önce Kiev yönetimi işgalci yönetimin Hansaray’da yürüttüğü sözde restorasyon çalışmalarını defalarca eleştirmişti.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Kaynak: QHA – Kırım Haber Ajansı

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com